Bureaustoelen

Per dag breng je heel wat uren zitten door. Zeker als je vanuit huis gaat werken. Een comfortabele bureaustoel in huis is dan een absolute must. Natuurlijk moet de stoel lekker zitten, maar er zijn ook nog een aantal andere zaken waar je op kunt letten bij het kiezen voor een bureaustoel voor thuiswerken.

Waar op letten bij bureaustoelen?

Een goede bureaustoel heeft verschillende functies. Zo is het handig als je bureaustoel in hoogte verstelbaar is, en dat je zelf de armsteunen kunt instellen. Op die manier kom je tot een goede zithouding. Een goede zithouding is belangrijk om jezelf gezond te houden. Wanneer je te krampachtig zit, kan dit leiden tot spierpijn, nekpijn en uiteindelijk zelfs hoofdpijn.

Je zit langere tijd op een bureaustoel. Daarom is het belangrijk dat de rugleuning en de zitting je lichaamsbewegingen kunnen volgen. Daar komt nog bij dat we veel productiever zijn als we met optimaal comfort aan het werk zijn.

Kiezen voor een ergonomische bureaustoel?

Wanneer je online gaat zoeken naar een bureaustoel, zul je zien dat het aanbod groot is. Je vindt verschillende soorten stoelen: van simpele stoelen tot complete gaming chairs en directeursstoelen. Ook zul je een speciaal soort stoel tegenkomen: de ergonomische bureaustoel.

Een ergonomische bureaustoel is een stoel die zich focust op een goede zithouding. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld rug- en nekklachten. De juiste werkhouding aannemen is voor veel mensen lastig. Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je standaard in een goede houding gaat zitten. De zitting is niet de diep, je voeten raken de grond en je kunt verschillende aanpassingen aan de stoel maken. Denk bijvoorbeeld aan de zithoogte, het instellen van de lendensteunen en gewichtsregeling.

Thuiswerken op een comfortabele bureaustoel

Bureaustoelen vind je in allerlei soorten en maten. Maar niet elke stoel is geschikt voor thuiswerken. Wanneer je van plan bent om een flink aantal uren per week thuis te werken, is investeren in een comfortabele bureaustoel een goed idee. Wist je trouwens dat je als zzp’er de aanschaf van een bureaustoel kunt aftrekken van de belasting? Dat scheelt!